stiltewandeling de peel Helenaveen

Wandelen geeft rust en ruimte in je hoofd, brengt je in contact met je lichaam, werkt helend en het ontwaakt je creativiteit en helpt je tot oplossingen te komen. Door in stilte in de natuur te lopen kun je beter contact maken met jezelf, met je innerlijke stem. Je ervaart alles om je heen veel intenser wanneer je je zintuigen volledig open stelt. Je hoort de geluiden en de stilte, ruikt de geuren en je ziet meer door met alle aandacht om je heen te kijken. De stilte brengt je dus een verruimde waarneming. Hierdoor kom je makkelijker in contact met je ware zelf wanneer je je aandacht verlegt naar je lichaam. Door iedere stap die je zet, het ritme van de bewegingen, je ademhaling. Van daaruit kun je vervolgens gaan luisteren naar de antwoorden van je hart en voel je wat jij nodig hebt.

We beginnen de wandeling met een korte oefening om te aarden en contact te maken met je lichaam. Door je zintuigen (waarmee je altijd in het ‘nu’ bent) te observeren, wordt je je bewust van je fysieke sensaties. Deze voorbereiding helpt je tijdens de wandeling telkens weer terug te keren naar jezelf, terug in het moment. Na afloop van de wandeling is er gelegenheid om je ervaringen te delen en te bespreken.

De stiltewandelingen zijn in principe in groepsverband. Bij voldoende aanmeldingen plannen we een datum voor de wandeling. De vergoeding voor de wandelingen is op basis van donatie. Tijdens de wandelingen neem ik je mee om de schoonheid van natuurgebied De Peel te ervaren. Duur van de wandeling is ongeveer 1,5 uur. Je dient voor je eigen drinken/eten te zorgen tijdens de wandeling. De thee na afloop is van het huis.